4,9/5 sterren van 150+ reviews op Google

De nieuwe cao Bouw & Infra is een feit: 4,5% loonsverhoging en ‘diplomabonus’

Werkgeversorganisaties en vakbonden zijn het eens geworden over een nieuwe cao Bouw & Infra. Op 1 augustus 2021 krijgen de 113.000 mensen waarvoor deze cao geldt structureel 1,5% erbij. Op 1 januari 2022 komt daar nog eens structureel 3% bij. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022.

Diplomabonus en gratis boeken
Omdat de bouw naarstig op zoek is naar nieuwe mensen wil de FNV ook de instroom van jongeren bevorderen.  Voor het behalen van het BBL2, BBL3 en BBL4 krijg je een diplomabonus van € 2.500 voor de schooljaren 21/22 en 22/23. Nog een mooie afspraak: boeken- en examengeld zijn voor de schooljaren 21/22 en 22/23 helemaal gratis.

Het Tijdspaarfonds blijft ongewijzigd
Er verandert nu niets wat betreft het Tijdspaarfonds. Er is een onderzoek gedaan naar het draagvlak onder werkgevers en werknemers. Als er uit dat onderzoek blijkt dat geen belang wordt gehecht aan het Tijdpaarfonds wordt het Tijdspaarfonds per 1 januari 2024 opgeheven.

Wil je nooit meer cao- en pensioenwijzigingen missen? Dat kan met onze cao-koppeling!
Heb je soms ook moeite de juiste informatie te krijgen over de cao- en pensioenwijzigingen die bij jouw bedrijf of klanten van toepassing zijn? En kom je hierdoor soms te laat achter bepaalde wijzigingen? Dan hebben wij nu de oplossing! Onze software is vanaf nu met de zeer uitgebreide cao database van 2Xplain te koppelen.

Elke keer wanneer er op het terrein van jouw salarisadministratie (of van jouw klanten) cao- of pensioen ontwikkelingen zijn worden er alerts vanuit de cao database verstuurd. Deze alerts kan je aanpassen van volledige informatie naar uiterst specifieke informatie. Hiervoor moet je jouw account eenmalig inrichten. Daarna wordt je bij mutaties per e-mail volledig geautomatiseerd op de hoogte gebracht. Vervolgens kan je op de betreffende cao-dossierpagina de details bekijken.

Meer informatie over deze koppeling vind je op deze pagina.

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?