4,9/5 sterren van 160+ reviews op Google

Zo eenvoudig is overstappen op online salarisadministratie

Dat de salarisadministratie tegenwoordig bijna volledig online kan verlopen, is allang geen verrassing meer. Grote kantoren doen het bijvoorbeeld al jaren zo en plukken er dus ook allang de vruchten van. Maar ook voor kleinere administratie- en accountantskantoren is de tijd nu rijp om over te stappen op online salarisadministratie: het is eenvoudig en heeft allerlei voordelen, voor zowel jou als de klanten die je bedient. In deze blog lees je meer over het digitaliseren van de salarisadministratie die je als accountant of boekhouder voor je klanten doet.

Signalen die laten zien dat het tijd is om over te stappen op online salarisadministratie
Dat je deze blog leest, betekent dat je al nadenkt over online salarisadministratie. Misschien werk je nu nog samen met een partij die niet digitaal werkt of gaat je ervaren salarisadministrateur er binnenkort mee stoppen. Wat de reden ook is, het is een feit dat steeds meer zaken online veel beter afgehandeld kunnen worden, en de salarisadministratie is er daar zeker een van. Dit zijn signalen die laten zien dat het tijd is om over te stappen.

Je betaalt veel voor weinig
Werk je met verouderde software, dan gaat een groot deel van het geld dat je betaalt op aan het onderhouden van krakkemikkige oplossingen. Terwijl je met moderne online software veel efficiënter werkt en steeds profiteert van de laatste inzichten en updates.

Klant heeft geen inzicht
Jouw klanten zijn op allerlei manieren bezig met het digitaliseren van hun processen. Krijg je regelmatig vragen over loonstroken, journaalposten en loonaangiftes? Dan zijn ze eraan toe om meer inzicht te krijgen in de salarisadministratie via een online oplossing.

Brandjes blussen is aan de orde van de dag
Waar met de hand gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, bijvoorbeeld als er gegevens handmatig moeten worden overgenomen tussen systemen. En van het blussen van die brandjes wordt je niet blij, laat staan je klant en de belastingdienst.

De grote voordelen van online salarisadministratie voor accountants- en administratiekantoren
Er zijn veel zaken die ervoor kunnen zorgen dat je nadenkt over het overstappen op online salarisadministratie. Of het nu 1 van de redenen hierboven is of iets anders, je salarisadministratie voortaan digitaal doen heeft sowieso allerlei grote voordelen. We zetten de grootste voordelen voor je op een rij.

Je bespaart tijd
Het ligt misschien erg voor de hand, maar met online salarisadministratie bespaar je ontzettend veel tijd. Hoe je het nu ook geregeld hebt, je doet waarschijnlijk allerlei handelingen die straks niet meer nodig zijn. Bestanden opslaan? Doormailen, uitprinten, inscannen? Het is straks allemaal verleden tijd.

Nauwelijks fouten
Doe je de salarisadministratie online, dan komt er bijna geen handwerk meer bij kijken. En dat betekent dat het aantal fouten sterk zal afnemen.

Het staat goed
Jouw klanten en hun medewerkers raken steeds meer gewend aan digitale processen. Kies jij voor online salarisadministratie, dan laat je zien dat je meegaat met de tijd en je zaken goed voor elkaar hebt. Daarmee heb je een flinke streep voor op je offline concurrenten.

Zelf de controle
Doe je de salarisadministratie online, dan ben je niet meer afhankelijk van een derde partij die soms wel een week nodig heeft om iets voor je te regelen. Met de juiste online oplossing kun je ontzettend veel zelf en ben je minder afhankelijk van anderen.

Veiligheid boven alles
En, last but not least, wist je dat je volgens de huidige privacywetgeving helemaal geen loonstroken per e-mail mag versturen? Met online salarisadministratie voldoe je altijd aan de meest recente privacywetgeving en voorkom je gedoe op dat vlak.

De voordelen voor jouw klanten
En dan zijn er natuurlijk nog allerlei voordelen waar jouw klanten op hun beurt weer van profiteren. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat ze met online salarisadministratie real-time inzage hebben in hun gegevens. Ze kunnen via hun account verschillende zaken zelf regelen wanneer het ze uitkomt, en zijn daarin minder afhankelijk van jou.

Bovendien zijn er allerlei koppelingen mogelijk tussen onze online software en bijvoorbeeld planningstools. Dat is bijvoorbeeld weer erg prettig voor je klanten die veel met uitzendkrachten werken, om maar iets te noemen. Ook zijn er veel digitale uitbreidingsmogelijkheden, zoals de verlofregistratie en het digitaal ondertekenen van documenten.

Waar jouw uitstraling richting je klant verbetert met online salarisadministratie, geldt dat ook voor de werknemers van je klanten. Hoe jonger ze zijn, hoe meer ze zijn opgegroeid met het internet en hoe vervelender ze een papieren loonstrook vinden. Met de handige apps nemen ze alles wat ze willen zelf door, wanneer het ze schikt. Jouw klant hoeft op zijn beurt bovendien niets meer rond te mailen.

Ook als je er nog niet klaar voor bent
Het lijkt misschien heel wat, de overstap naar online. Maar neem wat van onze klantverhalen door en je ontdekt al snel dat het best meevalt. In de meeste gevallen is het een paar dagen werk om alles goed in te richten, en daarna is het een kwestie van ervaring opdoen en het systeem leren kennen. Maar met onze uitgebreide opstartcursus en andere trainingen nemen we je daar ook stap voor stap in mee, en bovendien geven we altijd snel antwoord op je vragen en kunnen we de salarisadministratie zelfs samen doen. Dus zelfs als je denkt dat je er nog niet klaar voor bent, ben je er klaar voor.

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?