4,9/5 sterren van 160+ reviews op Google

Aanvraag subsidie praktijkleren 2023-2024 mogelijk

Tot en met 17 september 2024 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de subsidie praktijkleren voor het studiejaar 2023-2024. De subsidie praktijkleren is bedoeld voor werkgevers die leerlingen, deelnemers of studenten begeleiden. Daarnaast biedt de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van promovendi of technologische ontwerpers in opleiding (toio’s).

Voorwaarden
De voorwaarden voor de subsidie verschillen per onderwijscategorie. De voorwaarden zijn terug te vinden op rvo.nl.

Hoogte
De subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats. Als het aantal aanvragen het beschikbare budget overschrijdt, wordt dit budget evenredig over de aanvragen verdeeld. De subsidie kan hierdoor lager zijn dan € 2.700. De afgelopen jaren was dit het geval.

Aanvraag
Vanaf 3 juni 2024 tot en met 17 september 2024 kun je een aanvraag indienen voor de subsidie praktijkleren bij RVO. Inloggen is mogelijk met eHerkenning met minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau eH3. Voor het einde van het jaar beoordeelt RVO de aanvragen. Half december ontvang je de beslissing van RVO. Binnen twee weken na een positieve beslissing betaalt RVO de subsidie uit.

Laten aanvragen door Salariszaken
Het is ook mogelijk om deze aanvraag door Salariszaken te laten uitvoeren. De kosten bedragen € 105,- ex. btw. per aanvraag. Het aanvraagformulier vind je op deze pagina.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?