4,9/5 sterren van 160+ reviews op Google

Correcties WTL-berekening mogelijk tot en met 1 mei

De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) bestaat uit 3 tegemoetkomingen voor werkgevers. De wet heeft als doel om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst te nemen of te houden. Het UWV heeft werkgevers die hier recht op hebben inmiddels een specificatie gestuurd.
In deze voorlopige berekening staat voor welke werknemers en voor welke bedragen de werkgever recht heeft op 1 of meer loonkostenvoordelen (LKV’s), op het lage-inkomensvoordeel (LIV) of op het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV). De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2020 die tot en met 31 januari 2021 zijn gedaan.
Controleer de berekening
Klopt de voorlopige berekening niet of mis je nog gegevens? Controleer dan eerst de ingediende aangiften loonheffingen 2020. Als je onjuistheden vindt, heb je tot en met 1 mei 2021 de tijd om correctieberichten in te dienen. Correctieberichten na 1 mei 2021 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening. De definitieve berekening valt uiterlijk 31 juli 2021 op de mat.
Wanneer de ingediende aangiften wél kloppen en je toch nog vragen hebt, bel dan UWV Telefoon Werkgevers 088-8989295. Op de voorlopige berekeningen staat bij ‘Ons kenmerk’ een nummer. Houd dit nummer bij de hand als je belt.
Geen voorlopige berekening
Het kan zijn dat de werkgever geen voorlopige berekening heeft ontvangen, terwijl hij deze wel had verwacht. Ook dan kun je contact opnemen met UWV Telefoon Werkgevers.

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?