4,9/5 sterren van 150+ reviews op Google

Extra verhoging minimumloon gaat toch niet door: Eerste Kamer tegen

Vorige maand stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer nog in met de verhoging van 1,2 procent, maar een meerderheid van de Eerste Kamer ziet de verhoging niet zitten.

“Na lang wikken en wegen hebben we besloten tegen deze verhoging te stemmen”, vertelde BBB-senator Eugene Heijnen aan de NOS. “De verhoging van het minimumloon is de laatste jaren al fors geweest. En per 1 juli komt er nog eens drie procent bij. Bovendien betekent het een verhoging van de werkgeverslasten.” De extra verhoging van het minimumloon had niet alleen bedrijven en andere werkgevers meer geld gekost. Ook de overheid was duurder uit geweest omdat de uitkeringen en de AOW meestijgen. Van de 857 miljoen euro per jaar zou 517 miljoen naar de verhoging van de AOW gaan.

Ook dat is voor BBB een reden om tegen te stemmen, zegt Heijnen. “Dat geld komt bij mensen terecht die het misschien wel goed kunnen gebruiken, maar niet tot de doelgroep behoren. Zoals AOW’ers met een aanvullend pensioen. Dat is 80 procent van de mensen met AOW.”

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?