4,9/5 sterren van 160+ reviews op Google

Per 1 januari 2022 wijzigt de pensioenregeling van StiPP

Op 1 januari 2022 wijzigt de pensioenregeling van StiPP. De wachttijd voor deelname aan de pensioenregeling van StiPP wordt verkort van 26 weken naar 8 weken. Daarnaast verandert het pensioengevend salaris.

Wachttijd deelname Basisregeling wordt verkort
Vanaf 1 januari 2022 gaat een werknemer na 8 weken voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben pensioen opbouwen in de Basisregeling. Werknemers gaan hierdoor eerder pensioen opbouwen bij StiPP. Werknemers die op 1 januari meer dan 8 weken, maar minder dan 26 weken hebben gewerkt, starten per 1 januari 2022 direct met pensioen opbouwen in de Basisregeling. Werknemers die in 2022 de 8 weken wachttijd bereiken, gaan vanaf dat moment pensioen opbouwen. Voor werknemers die nu al deelnemen aan de Basis- of Plusregeling van StiPP verandert er niets door de verkorte wachttijd.

Aanpassing pensioengevend salaris
Een werknemer bouwt over een deel van zijn loon pensioen op. Dit wordt het pensioengevend salaris genoemd. Dit pensioengevend salaris wijzigt per 1 januari 2022. Het gaat beter aansluiten op het loon dat wordt doorgegeven voor de werknemersverzekeringen. Deze wijziging geldt zowel voor de Basis- als voor de Plusregeling.

Bron: StiPP.

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?