4,9/5 sterren van 160+ reviews op Google

Uitkering ouderschapsverlof verhoogd tot 70 procent

Bij de geboorte van een kind komt er veel op ouders af. Het kabinet wil dat mensen meer de ruimte krijgen om te kiezen hoe ze zorg en werk kunnen combineren.

Ouders die vanaf 2 augustus 2022 gebruikmaken van het ouderschapsverlof van negen weken krijgen dat voor 70 procent vergoed. Dat schrijft minister Karien van Gennip van Sociale Zaken aan de Eerste en Tweede Kamer.

“Dit is een belangrijke stap, omdat ouders in deze periode kunnen wennen aan de nieuwe situatie en samen tijd hebben om bewust keuzes te maken over de verdeling tussen werk en privé, voor nu en later. Door de uitkering te verhogen, maakt het kabinet het makkelijker het ouderschapsverlof op te nemen”, aldus Van Gennip.

Het vorige kabinet kwam eerder al met plannen voor betaald ouderschapsverlof, waarin werd uitgegaan van een vergoeding van 50 procent van het dagloon. De invoering van betaald ouderschapsverlof volgt op de invoering van extra geboorteverlof voor partners. Sinds 1 januari 2019 krijgen partners geen twee, maar vijf werkdagen vrij direct na de geboorte van hun kind.

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?