4,9/5 sterren van 160+ reviews op Google

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2024 extra verhoogd

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2 procent omhoog en wordt daarnaast geïndexeerd. De spoedwet die daarvoor nodig is, is maandag 15 januari 2024 door minister Van Gennip (SZW) naar de Tweede Kamer gestuurd. De extra verhoging van het minimumloon komt voort uit een amendement van de Tweede Kamer. Als gevolg hiervan zal het minimumloon vanaf 1 juli 2024 naar verwachting stijgen van € 13,27 per uur nu, naar minimaal € 13,43 per uur.

De precieze gevolgen van de verhoging van 1,2 procent per 1 juli voor de portemonnee van mensen zijn nog niet duidelijk. Dat hangt af van de halfjaarlijkse indexatie van het minimumloon: elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de cao-lonen. In het voorjaar van 2024 worden die bedragen bekend gemaakt. Het hogere minimumloon werkt ook door in uitkeringen zoals de bijstand, AOW en UWV-uitkeringen.

Per 1 januari 2024 is het wettelijk minimumloon ook omhoog gegaan, met 3,75 procent. Dit is het gevolg van de reguliere indexatie. Ook kent Nederland vanaf deze datum een minimumloon op uurbasis, in plaats van een minimumloon per maand. Dit pakt gunstig uit voor minimumloonverdieners met een langere werkweek dan 36 uur.

 

Meer updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates

Meer weten over Salariszaken?