Stel je gelijktijdig meer dan 1 auto ter beschikking aan een werknemer? Eerder gaf de Belastingdienst aan dat de bijtelling vanaf 2021 op een andere manier berekend moest worden. Door diverse praktijkvragen heeft de Belastingdienst besloten om deze wijziging uit te stellen tot 2022.
Heeft de werknemer meerdere auto’s van de zaak, maar hoef je niet voor alle auto’s bij te tellen? Tot en met 2021 tel je, zoals je gewend bent, bij voor de auto(‘s) met de hoogste cataloguswaarde. Vanaf 1 januari 2022 tel je bij voor de auto(‘s) met de hoogste bijtelling.
Bijtelling meerdere auto’s
Wanneer je meerdere auto’s tegelijkertijd ter beschikking stelt aan de werknemer, geldt de bijtelling voor de auto(‘s) waarmee de werknemer op kalenderjaarbasis meer dan 500 privékilometers rijdt. Daarnaast houd je rekening met het aantal rijbewijzen binnen het gezin. Is de werknemer alleenstaand? Of is er binnen het gezin maar 1 persoon met een rijbewijs? Dan hoef je maar voor 1 auto bij te tellen.
Zijn er 2 rijbewijzen binnen het gezin? Dan tel je bij voor 2 auto’s. Zijn er meer rijbewijzen binnen het gezin, dan tel je bij voor evenveel auto’s als er rijbewijzen zijn.
Nieuws
Pakket Belastingplan 2025 aangenomen door Tweede Kamer – vrije ruimte uitgebreid
Het pakket Belastingplan 2025 is op 14 november 2024 door de Tweede Kamer aangenomen. Het pakket zal daarmee de komende weken verder worden behandeld in